Carnaval

Wil je Ourense en zijn inwoners op hun eigen en unieke wijze leren kennen, ga er dan eens langs in februari. Ze vieren dan op hun totaal eigen wijze carnaval, dat ze Entroido noemen.
Bekend om zijn kleuren en traditionele carnavalsfiguren…Peliqueiros .
Een traditie welke diep is geworteld in de oude gewoonten van de provincie.

Onmiskenbare historie…

Ourense ligt in het noordwesten van Spanje in Galicië. Langs de oevers van de rivier de Miño ligt de stad Ourense. De rivier heeft het uiterlijk van de stad grotendeels bepaald. Het symbool van de stad is de Romeinse brug ‘A Ponte Vella ‘ ( de oude brug ). Deze brug is bewaard gebleven uit de Romeinse tijd. Bijna 2000 jaar geleden hadden de Romeinen zich hier gevestigd met name door de aanwezigheid van thermale bronnen. ‘A Ponte Velle’ verbindt de oevers van de rivier de Miño. In de oude stad vindt je langs de straten van het Oude centrum veel cultureel erfgoed. Hier speelde zich vroeger het sociale leven af en werden de markten gehouden en festivals gevierd. Het stadhuis is duidelijk aanwezig en gebouwd aan het einde van de negentiende eeuw.

Zuilen van marmer…

In de nabije omgeving van het plein vindt u ook de kerk van Santa Maria Madre.
Deze in barokke stijl gebouwde kerk is gebouwd in de 18e eeuw en werd daar gebouwd op de plaats van een eerdere tempel welke dateerde uit 1084.
Er zijn nog steeds verschillende zuilen van marmer te bewonderen van de oude tempel.

Archeologisch museum…

Vlakbij is ook het oude bisschoppelijk paleis dat is gebouwd op de plaats van de oorspronkelijke Romeinse nederzetting in de 12e eeuw. Later, in de 18e eeuw,is er een barokke gevel geplaatst. In het bisschoppelijk paleis is het archeologisch museum gehuisvest.De collectie bestaat uit twee delen, een archeologisch deel en een deel tot van objecten en kunstvoorwerpen tot de middeleeuwen.

Vergeet het paleis van Oca-Valladares niet…

Heerlijk is het om hier de prachtige omgeving af te struinen vol met pleintjes met fonteinen en een traditioneel Cruceiros, een stenen kruis op een staande voet.
Wanneer je hier bent ga dan ook naar het paleis van Oca-Valladares. Deze wordt gezien als een van de belangrijkste in Galicië. Het is een prachtig herenhuis van twee verdiepingen en is gebouwd in de 16e eeuw.
Op de gevel staan de wapens van de verschillende adellijke families uit Galicië. Natuurlijk zijn er nog vele andere bezienswaardigheden. Je ziet dat het dus zeker meer dan de moeite waard is om deze schitterende stad te bezoeken.

Warmwaterbronnen…

Burgas fonteinGa voor je je bezoek aan Ourense afsluit ook nog naar Las Burgas.
Hier vindt je de beroemde fonteinen van de warmwaterbronnen van Ourense. De oudste fontein is de Burga de arriba, een fontein in de stijl van de 17e eeuw.
Gebouwd in de 19e eeuw is de Burga de Abajo. Deze fontein is gebouwd in een neoklassieke stijl.

 

Wat vind u van deze blog?
[Gemiddelde: 5]

Pin It on Pinterest

Share This