Voor de één een hobby, voor de ander een crime…het zoeken en boeken van je vakantie. Ben je er eindelijk uit waar de vakantie naar toe gaat, komt het volgende dilemma om de hoek kijken….Welk hotel of appartement wordt het? Je hoort zo vaak van die dramaverhalen, slecht eten, vieze kamers, slechte bedden, you name it. Je wordt er haast huiverig voor om te boeken, want wie garandeert je dat het aan jouw wensen voldoet. Je dus niet met van die drama vakantieverhalen thuis hoeft te komen. Het blijkt dat wij in Nederland erg gevoelig zijn voor het aantal sterren. Uit onderzoek is gebleken dat 60% van de Nederlanders zijn of haar keuze baseert op het aantal sterren. Het onderzoek werd uitgevoerd door Logis Hotels onder 612 Nederlanders die het afgelopen jaar één of meer hotelovernachtingen in Nederland hebben gehad ( bron Telegraaf.nl ) Maar weten we eigenlijk wel waar die sterren voor staan? We gaan er vanuit dat hoe meer sterren hoe beter het is en hoe prettiger je verblijf zal zijn. Nederland en 6 andere Europese landen ( Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Zweden, Hongarije en Zwitserland ) hebben de Hotelstars Union opgericht. Spanje en overige landen staan hier niet tussen en zij hanteren hun eigen classificatie eisen. Met het aantal sterren zijn er wel een aantal zaken welke je tenminste mag verwachten. Maar vergeet niet dat niet alles te meten is met het aantal sterren, de sfeer en gastvrijheid bepalen vaak de helft van je verblijf maar hier wordt geen ster voor gegeven. Kijk bij het boeken dan ook even verder en ga op zoek naar recensies welke voor jou van toepassing zijn. Voor veel mensen zullen er helemaal geen 5 sterren nodig zijn om een prettige vakantie te hebben, het is maar wat je wensen zijn.

Wij hebben uitgezocht wat je nu kan verwachten per ster, zodat je kan inschatten hoeveel sterren jij nu eigenlijk wilt om te kunnen genieten van je vakantie.

1 ster

Past heel goed binnen een budgetvakantie. Vaak is het een kleiner hotel dat door eén eigenaar wordt gerund. Je zal er geen entertainment vinden en doorgaans is er ook geen zwembad. Het hotel heeft geen eigen restaurant, je kan er wel op loopafstand ergens eten. Wat je altijd mag verwachten is dat een hotel schoon is. Verder zal de inrichting eenvoudig zijn. Omdat het zo kleinschalig is, heerst er vaak een persoonlijke sfeer.

2 sterren

Hier gaat het vaak om een klein tot middelgroot hotel. Dit kan een onafhankelijk hotel zijn maar vaak is het onderdeel van een keten. Deze keten staat dan garant voor een aantal vaste zaken. Zo zal er naar verwachting een telefoon en televisie op de kamer aanwezig zijn. Ook is er vaak wel een klein restaurant maar verwacht hier dan geen roomservice.

3 sterren

Nu mag je wel wat meer verwachten van een hotel. Het hotel heeft vaak een gunstige ligging ten opzichte van snelwegen, attracties en winkels. De kamers zijn nu ook ruimer en beter uitgerust.  Verder is er een ontvangst lobby en mag je er tenminste een middelgroot restaurant verwachten. Je kan hier dan ook alle maaltijden van de dag genieten indien je dat wenst. Ook wordt er roomservice aangeboden. Wanneer je met de auto naar Spanje gaat zal je veel van deze hotels langs de route tegen komen.

4 sterren

Kies je hiervoor dan mag je toch zeker wel een topklasse hotel verwachten. Je zal goed worden ontvangen in de mooie lobby. De kamers zullen er ruim, uiterst fris en goed gemeubileerd zijn. Verder zijn er loopjongens die je begeleiden naar je kamer. Het hotel heeft een gunstige ligging bij uitgaansgelegenheden, het centrum of attracties. Er zijn 1 of meerdere zwembaden aanwezig en ook vindt je er doorgaans meerdere restaurants en een bar waar je vaak het grootste deel van de dag kan genieten van gerechten van de kleine kaart. Ook zal er vaak een fitnesscentrum zijn en is er parkeergelegenheid bij het hotel.

5 sterren

Wanneer je een vijf sterren hotel boekt dan ga je voor de echte luxe. Een schitterende lobby en service van de hoogste kwaliteit. Je wordt uitgebreid ontvangen en begeleid naar je kamer. Je kamer is op en top luxe, mooie meubelen, geweldige bedden, en een badkamer van alle gemakken voorzien . Ontbreekt het je desondanks toch aan iets dan staat er 24/7 iemand voor je klaar om dit op te lossen. Je kunt hier kiezen uit meerdere gastronomische restaurants. Ook kan je er genieten van een drankje in eén van de bars die het hotel te bieden heeft. Maar er is meer…meerdere verwarmde zwembaden, een fitnesscentrum, kapsalon, beautycentrum, wellness gedeelte en een casino. Je kan het haast zo gek niet bedenken of het is er.

 

Wat vind u van deze blog?
[Gemiddelde: 4.5]

Pin It on Pinterest

Share This