De autorit onderweg naar Spanje wordt vaak gezien als best een onderneming waar niemand erg naar uit kijkt. Uren op de snelweg en vervolgens in een standaard hotel langs de snelweg overnachten om zo snel mogelijk weer door te gaan. Maar waarom zou je er niet een onderdeel van je vakantie van maken. Iedereen zal er van genieten en je komt ontspannen aan. Wat het nog leuker maakt is dat je Frankrijk kan ontdekken als je maar even van de snelweg afgaat. De meest bekende route is die van de Route du Soleil. Een goed alternatief is via de autoweg A1/A75.

De reis richting Barcelona neemt ongeveer 15-16 uur in beslag ( gerekend vanaf Utrecht ). Wanneer je de eerste dag een uur of 11 rijdt en dan overnacht is, na een goede nachtrust, de volgende dag heel goed te doen en komen jullie uitgerust aan. Jullie stop zal dan liggen ergens tussen Clermont-Ferrand en Mont Pellier.

Wij hebben voor jou ontdekt de mooiste overnachtingsplekken onderweg naar Spanje

Château de Varillettes 

Daterend uit de 15 eeuw en gelegen in een groen en glooiend landschap is een echte aanrader! Een schitterend chateau helemaal aangepast aan al het comfort van deze tijd. Erg mooie en ruime kamers helemaal in middeleeuwse stijl van het chateau. Bij het boeken kan er gekozen worden welke verdieping en waar je graag op uitkijkt. Ze hebben er ook een familiekamer, met een tweepersoonsbed en in een aparte kamer twee eenpersoons bedden. Eenmaal hier aangekomen is het niet nodig erop uit te gaan, even opfrissen en dan genieten van een heerlijke maaltijd en de tuinen rond het chateau. Tip! Het is aan te raden tijdig te reserveren en geef dan ook meteen aan of je gebruik wilt maken van het diner en/of ontbijt. Let op, de genoemde prijzen op hun website zijn exclusief ontbijt.

Waar
Chambres d’Hôtes de charme ‘Les Tilleuls’

 

Nog een heerlijke plaats om helemaal bij te komen van de rit en weer op te laden voor de laatste kilometers de volgende dag. Een heerlijke en romantische plek, goed te bereiken wanneer je via de A75 rijdt. De afstand is ongeveer 1140 km gerekend vanaf Amsterdam.

Deze chambres d’Hôtes wordt gerund door het echtpaar Martine en Hans Gilbos-Segers. Er zijn op de eerste verdieping 5 ruime en luxe tweepersoonskamers, alle voorzien van een eigen badkamer en toilet. Het domein is 1,5 ha groot en over het terrein loopt een bergbeekje. Bij het bergbeekje is ook een watervalletje en hier ligt ook het zwembad van 12 x 6 m. Heerlijk ontspannen op een van de ligbedden welke beschikbaar zijn bij het zwembad. Verder groeien er veel kleurrijke planten, bloemen en fruitbomen. Wanneer je de volgende ochtend weer helemaal fris en fruitig bent kan je er gebruik maken van een lekker ontbijt in de eetkamer of op het terras.

Ze hebben geen restaurant en het is dan ook niet mogelijk om hier te eten, anders dan het ontbijt. Wel helpen ze je graag bij het vinden van een goed restaurant in de buurt. Ook niet onbelangrijk, huisdieren zijn hier niet toegestaan.

Waar

“Les Tilleuls”
12100 Saint-Georges de Luzençon
Frankrijk
Tel. & fax: 00.33 5 65 62 47 38
info@lestilleuls.net

GPS: LENGTE: 2.991199 BREEDTE: 44.046363

Website Les Tilleuls

Een goede reis en geniet al van je reis onderweg naar Spanje.

Wat vind u van deze blog?
[Gemiddelde: 5]

Pin It on Pinterest

Share This