Vogels kijken in Spanje Murcia

De regio Murcia bied je schitterende natuur om vogels te bekijken in Spanje. Zeven natuurgebieden, stranden, grotten en nog veel meer. Deze regio heeft zowel een prachtig binnenland als kustgebied. Perfect om te wandelen, fietsen of om een rondleiding te maken om vele verschillende vogels te kijken.

Je hebt de keuze uit twee verschillende rondleidingen ‘Vogels kijken in Spanje’ ….

De zoutwatermeren en stranden van natuurgebied San Pedro del Pinatar

Wat ga je doen

De route bestaat uit een bezoek aan de zoutwatermeren en stranden van San Pedro del Pinatar, waar je al lopend over de paden van de wetlands stopt bij de verschillende observatiepunten. De wetlands zijn uiterst waardevolle natuurgebieden gebieden welke ( tijdelijk ) gedeeltelijk onder water staan en een eigen planten- en dierenwereld hebben. Hier kan je genieten van de geweldige diversiteit van de vogels die deze zoutwatermeren bewonen. De directe invloed van de Middellandse Zee enerzijds en de Mar Menor ( de belangrijkste Middellandse Zee Lagune ) anderzijds maken dit gebied een belangrijk strategisch punt tijdens de trekperiode van de vogels. Het is een beschermd natuurgebied en een bevoorrechte plaats voor het bekijken van watervogels, zeevogels en steltlopers. glowing-253676_1920

Vogelsoorten die er leven
  •  Strandplevier ( Charadrius alexandrinus )
  •  Rode Flamingo ( Phoenicopterus ruber)
  •  Dunbekmeeuw ( Chroicocephalus genei )
  •  Audouin meeuw ( Ichthyaetus audouinii )
  •  Steltenlopers ( Himantopus himantopus )
  •  Geoorde futen ( Podiceps nigricollis )
  •  Kaspische stern ( Gelochelidon nilotica

Nog meer Je wordt er in staat gesteld om er ook de Aphanius Iberus, familie van de eierleggende tandkarper, te zien. Bijzonder omdat deze vissoort met uitsterven wordt bedreigd.

Duingebied

Het regionaal park heeft een goed behouden duingebied. Een perfecte bodem voor planten als de zeeraket, zeedistel of de zeelelie. Het Sabina duingebied is het laatste overblijfsel van de oorspronkelijke bossen van de stranden.

Waar: San Pedro del Pinatar

Tijd: 10.30 uur inclusief gids door het natuurgebied. Er dienen tenminste 6 personen deel te nemen aan de excursie om vogels te kijken in Spanje. Wanneer dit niet wordt gehaald wordt u 48 uur voor vertrek per mail op de hoogte gesteld. Indien het bedrag reeds is voldaan zal dit volledig worden terugbetaald.

Wat vind u van deze blog?
[Gemiddelde: 4]

Pin It on Pinterest

Share This