Wil je een dagje cultuur snuiven, dan is dit the place to be …Er zijn verschillende archeologische vindplaatsen uit de Romeinse tijd of bezoek een kasteel zoals Sax, Villena, Petrer of het bekende Castell de Santa Barbara.

Castell de Santa Barbara is gelegen op de top van de berg Benacantil, 166 meter boven de zeespiegel. Door de strategische ligging kan je bijna de hele baai van Alicante zien. Op de hellingen zijn verschillende archeologische overblijfselen gevonden uit de Brons-, de Iberische- en de Romeinse tijd. In het kasteel vind je het museum van de stad Alicante. Verdeeld over tien zalen ga je hier terug in de tijd en wordt je meegenomen op een reis door de geschiedenis van de stad. Op dit moment is er de tentoonstelling ‘The fortress of the Ring’ gebaseerd op de Lord of the Rings van JRR Tolkien en in combinatie met het kasteel zorgt dit voor een unieke sfeer.Op deze tentoonstelling zijn er levensgrote figuren, miniaturen, collecties van wapens en kleding, litho’s en originele tekeningen van illustrator van het stripverhaal. In elk van deze kamers, wordt de inhoud zorgvuldig geselecteerd en beoordeeld door de commissarissen van de tentoonstelling: José Manuel Ferrández Bru en Fernando Frias Sanchez, stichtende leden van de Tolkien Society in Spanje. Alle informatie hierover vind je op de originele website.

Ga zeker ook eens langs het Provinciaal Archeologisch Museum ( MARQ ) in Alicante. Een prachtig museum sinds 1932 waar het verleden tot leven wordt gebracht. Het museum bestaat uit acht galeries waar je met behulp van multimedia kan kijken hoe de mensen er vroeger leefden en hoe het er toen uit zag.

Waar? Plaza Dr. Gómez Ulla, Alicante , 03013,

Hogueras de San JuanDe Costa Blanca staat ook bekend om zijn nachtleven en traditionele feesten. Maar het meest bekend zijn de vreugdevuren van Sint- Jan of beter bekend als ‘Las Hogueras de San Juan’

Het festival van San Juan is om de langste dag van het jaar te vieren. Dit feest wordt in heel Spanje gevierd maar vooral in de kustgebieden waar er vreugdevuren worden gebouwd op het strand en er de hele nacht wordt gefeest. In Alicante wordt het gevierd van 20-29 juni. Verspreid over de stad vind je op de pleinen houten- en papiermache figuren. Deze worden in de brand gestoken in de nacht van San Juan op 24 juni. Er zijn in Alicante vele feesttenten ( barracas ) waar kan worden gedanst en gedronken. De eerste 4 dagen, dus van 20 tot 24 juni wordt er iedere nacht om 02.00 uur groots vuurwerk afgestoken op het plaza Luceros. Daarna wordt er tot het eind van de feestelijkheden op 29 juni iedere nacht vuurwerk afgestoken op het Playa del Postiguet. Verder is er in de stad een middeleeuwse markt en wordt er van alles georganiseerd.

Wanneer je in Alicante bent rond die periode kan je hier niet om heen, te gek om mee te maken en eigenlijk meer dan waard om alleen al om deze reden rond die tijd een ticket te boeken!

Even iets wat niks te maken heeft met de Costa Blanca maar alles met San Juan…Op Menorca wordt San Juan ook gevierd maar dan op totaal eigen wijze. In Ciutadella worden er op verschillende dagen op straat feest gevierd waarbij er vooral grote hoeveelheden van de plaatselijke Mahon Gin doorheen gaan. Paarden met ruiters rijden er door de straten terwijl de inwoners elkaar bekogelen met hazelnoten.

De Costa Blanca is ook perfect voor gezinnen met kinderen. Er is meer dan 200 km kustlijn met witte zandstranden en een hele rustige zee. Bijna alle stranden hebben een blauwe vlag, de bodem loopt dan ook langzaam af. Het toppunt van relaxen, samen zwemmen en genieten van de zon. Daarna op een terrasje genieten van een hapje en een drankje.

Ben je niet zo van het zonnen of zwemmen en ga je liever wat doen…? wandel dan eens langs een van de leuke jachthavens of ga naar de grotten Cova del Rull in Vall de Ebo.

Ga je graag duiken, ga dan naar het duikparadijs Kaap San Antonio in de kuststreek Javea …een geweldige belevenis. Kaap San Antonio is een zeereservaat waar je een rijk zeeleven vindt waaronder beschermde diersoorten.

Wat vind u van deze blog?
[Gemiddelde: 5]

Pin It on Pinterest

Share This