Luxe in Spanje. Soms wil je gewoon lekker ongegeneerd genieten van ‘over de top’ luxe ( leven als de Jet Set doet ). Heerlijk wij zien het al helemaal voor ons…persoonlijke ontvangst met bubbels, daarna lekker verder bubbelen in je eigen jacuzzi, genieten van een tongstrelend gastronomisch arrangement in een werkelijk schitterend restaurant en dan wakker worden gemaakt door de roomservice met het beste ontbijt ooit. Luxe in Spanje. Wij begrijpen dat dit iets is dat je niet altijd kan doen maar je kan er vast een geschikte gelegenheid voor bedenken.

Wij zijn op zoek gegaan naar hotels waar je een keer in je leven moet hebben geslapen…

Atrio ( Cáceres )

Atrio - TOÑO PEREZ 50 Tayo AcuñaTen westen van Madrid vind je het hotelrestaurant Atrio. De naam staat voor Atrium ( patio ) oftewel het hart van het huis. Het hotel is een bijzonder staaltje van architectuur volledig in harmonie met de omgeving. Binnen zijn verschillende ruimtes gecreëerd, welke bij elkaar zorgen voor een gevoel van evenwicht en rust. Hier hebben ze gebruik gemaakt van vele verschillende technieken om zoveel mogelijk comfort en een sereen gevoel te creëren. Denk hierbij aan spelen met licht door middel van reflectie, asymmetrie, transparante materialen en kleuren. Als gast wordt je in het middelpunt geplaatst en zie je alles vanuit een werkelijk en denkbeeldig oogpunt.

Het restaurant is een meer dan belangrijk onderdeel op zich. Alles komt hier samen, de bekroonde architecten Emilio Tuñón Álvarez en Luis Moreno Mansilla hebben samengewerkt met de eigenaren en de professionals van de keuken José en Toño. Met een werkelijk verbluffend resultaat. De onvermoeide zoektocht van José en Toño om hun culinaire gerechten naar een steeds hoger level te tillen in combinatie met de gastvrijheid zorgen ervoor dat Atrio een bijzondere ervaring is, speciaal voor de echte fijnproever.

Een wijnkelder om van te dromen…In een werkelijk prachtige ruimte bevindt zich de wijnkelder. Allereerst tref je hier de meest voortreffelijke champagnes. Met maar liefst meer dan 44 wijnproducenten, waarvan 28 kleine wijneigenaren is dit meteen het bijzondere aan deze wijnkelder. De grootste merken liggen hier naast de wijnen van de kleine eigenaren met een landgoed van soms net iets meer dan een hectare. Hierdoor kan van iedere fles worden verteld waar de oorsprong van de druif ligt. Hier liggen de meest unieke collecties van wijnen. Dit maakt het drinken van een glas tot een heerlijke ervaring.

Website Atrio

Asia Gardens Hotel & Thai Spa ( Alicante)

Piscina Caras Angkor

Hier waan je je op het eiland Ko Phi Phi Lee in Thailand maar niets in minder waar…je bent in Alicante. Hier zwem je in de meest luxe zwembaden en wandel je door geweldige tuinen Wanneer je hierbij een schitterend uitzicht en de aangeboden massages optelt is het plaatje van dit Spaans ‘Aziatische’ hotel compleet. Het is niet voor niks dat vele bekendheden hier al hebben geslapen, denk dan aan Bruce Willis, Wayne Rooney, Bruce Springsteen en nog vele anderen.

Website Asia gardens

Marbella Club Hotel, Golf Resort en Spa ( Marbella )

MC_260_Salon_02_1028-x2

Dit hotel heeft een geschiedenis welke terug gaat tot de jaren 50. Het hotel is opgericht door Alfonso de Hohenlohe, de ontdekker van Marbella.  Sinds die tijd hebben hier vele bekendheden geslapen en werd het door de jetset ook wel beschreven als het ‘paradijs op aarde ‘. Wellness, Golf, Eten & drinken verfijnt en toch relaxt en de kids Club is een happening op zich. Dit is pas luxe in Spanje.

Website Marbella Club

 

 

 

 

Wat vind u van deze blog?
[Gemiddelde: 5]

Pin It on Pinterest

Share This