Stad van de ….Handel en cultuur, film theater, musea, muziek en ook het bedrijfsleven.

Centrum van….Internationaal design en kunst en zeer actief op het gebied van beurzen en congressen binnen Europa.

Van grote historische waarde ….Vanwege de vele kathedralen, prachtige gebouwen en pleinen.

Unieke aantrekkingskracht….Dankzij de ligging aan de Middellandse Zee en de charme van de steden bij de haven. Fijne zandstranden en de nabijheid van de bergketen.

Stranden

Valencia strand

We hebben voor je uitgezocht wat de verschillende stranden je te bieden hebben…Canet d’en Berenguer, hier vind je de uitgestrekte stranden en duinen. Wanneer je meer naar het zuiden gaat kom je bij het Saler strand waar de natuur overheerst. In het Albufera Natural Park kun je genieten van de zon en prachtige stranden. Binnen de gemeente van Valencia zijn er de stranden van La Malvarossa en Levante. Hier is een uitgebreid aanbod van restaurantjes waardoor je kan genieten van een heerlijke avond aan zee. Op de stranden van Gandia, Cullera en Oliva vind je een groot aantal van sport- en recreatiemogelijkheden. Wanneer je in Valencia bent ga je zeker niet alleen maar naar het strand. Er is ontzettend veel te doen en eigenlijk voor ieder wat dingen te doen.

De toerist uithangen ( wat niet iedereen weet maar vaak wel de moeite waard is )

Vraag een Valencia Tourist Card aan. Er zijn verschillende soorten passen namelijk voor 24, 48 of 72 uur. Wanneer je deze pas hebt kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer binnen Valencia. Ook krijg je kortingen op entreegelden,in verschillende winkels en restaurants soms oplopend tot wel 50%. De kaart kan per persoon worden aangeschaft, maar er zijn tevens familiekaarten en kaarten voor groepen beschikbaar.

De prijzen voor de verschillende kaarten; 24 uur kaart €15,- p.p, 48 uur kaart €20,- p.p, 72 uur kaart €25,- p.p. De kaart wordt bij het eerste gebruik van het openbaar vervoer automatisch geactiveerd. Gebruik je de kaart eerst in een andere gelegenheid dan moet de kaart handmatig worden geactiveerd. Informeer hiervoor bij het tourist info kantoor.De kaarten zijn op verschillende plaatsen te koop maar dit zijn de twee meest voor de hand liggende:

○ TOURIST INFO VALENCIA- AEROPUERTO  Planta de Llegadas / 46940 – Manises (Valencia)

○ TOURIST INFO VALENCIA- AYUNTAMIENTO (frente puerta principal de Correos)  Plaza del Ayuntamiento, s/n / 46002 –Valencia

Tuinen van Turia

gardens-905224_1280We kunnen het niet over Valencia hebben zonder wat te vertellen over de Tuinen van Turia. De rivier de Turia is erg belangrijk voor Valencia. Maar de rivier raakte vaak buiten zijn oevers. In 1957 was er een erge overstroming welke veel schade veroorzaakte en waarbij meerdere mensen het leven verloren. Er is toen besloten om de loop van de rivier te verleggen. De rivier loopt nu langs de rand van de stad Valencia in plaats van door het centrum en mondt uit in de Middellandse Zee.De oude rivierbedding loopt dus midden door het centrum van Valencia en is zeer vruchtbaar.Het is een groene gordel van 9 km lang, omringd door oude muren en gebouwen. …een parel van Valencia.De rivierbedding van de Turia is nu helemaal ontwikkeld. Het is met recht een wereld apart te noemen. Er zijn speelplaatsen, sportvelden en fonteinen te vinden. Ook zie je er schitterende gesnoeide tuinen. Je ontkomt hier niet aan de charme van Valencia…Er zijn heel veel verschillende sferen te vinden. Waar je naar toe gaat is dan ook helemaal afhankelijk van wat je graag wilt.

Aanrader!

wij denken dat je vast blij wordt van deel dat het centrum met de stad van Kunsten en Wetenschappen met elkaar verbindt. Je begint dan onder de brug van De Las Flores. De wandeling duurt maar 30 a 40 minuten wanneer je op een ontspannen tempo loopt. Echt meer dan de moeite waard om dit te doen in plaats van het openbaar vervoer te nemen.

Wat is er nog meer….

Ontzettend veel, daarom in het kort even een greep uit volgens velen de meest bekende bezienswaardigheden en attracties.

De Stad van Kunsten en Wetenschappen ( ook heel leuk voor kinderen, veel dingen om zelf te proberen )

LÓceanografic ( zo indrukwekkend, voor jong en oud en de haaientunnel is meer dan aan te raden )

Catedral de Santa Maria de Valencia ( een ongewone mengeling van verschillende stijlen, romaanse-, gotische-, en barokstijl. Meest bekend als bewaarplaats van de Heilige Graal.

Dit zijn bezienswaardigheden waar je haast niet omheen kan maar er zijn ook nog zoveel andere mooie en charmante stadjes die meer dan de moeite waard zijn.

En we sluiten af met Buñol. Tomato, tomato y mas tomates. Het tomatenfestival

Tomaten festivalDe naam zegt je misschien niet direct iets maar Buñol is het dorp van het bekende tomatenfestival La Tomatina. Ieder jaar op de laatste woensdag van het jaar vindt La Tomatina plaats. Ben je  dit jaar op 31 augustus in Valencia of in de buurt?? Hoe leuk is het dan om een bezoek te brengen aan La Tomatina, het beroemde festival waar wordt gegooid met tomaten. Trek zeker niet je mooiste kleren aan voor dit uitje. La Tomatina is een steeds groter wordende happening welke is ontstaan in augustus 1945.

Ga je hier naartoe…?

Er zijn naast het tomatenfestival nog vele andere activiteiten in het stadje. De toegang tot het dorp is gratis, maar wil je naar de ‘dropzone’ van de tomaten dan heb je een ticket nodig. Ook gelden er een aantal regels om het goed te laten verlopen. Ga voor het kopen van tickets of meer info naar de originele website: www.latomatina.info.

Wat vind u van deze blog?
[Gemiddelde: 0]

Pin It on Pinterest

Share This