Wij vinden het altijd leuk om tijdens de vakantie soms eens iets heel anders te doen. Dingen waar je vaak de mooiste herinneringen aan overhoudt. Een mooie manier om de verschillende landschappen te ontdekken is op de rug van een paard. Wij zijn daarom op zoek gegaan en hebben een aantal unieke ontdekkingen gedaan om te gaan paardrijden.

Paardrijden op het strand in Almería

Toyo AventuraZon, zee, zand en dan heerlijk paardrijden…het kan in Almeria ( Zuid Spanje ) op het strand van TorreGarcía. Er wordt gestart met een oefening in de manege om te ervaren wat de intensiviteit kan zijn van de route langs het strand. Vervolgens vertrek je vanaf het Toyo Avontura park door de duinen van het reservaat richting het strand. Hier maak je een geweldige tocht waar je optimaal kan genieten van de omgeving en de serene rust die je paard uitstraalt. Wanneer je terug gaat naar het park wordt er een route genomen door weer een ander duingebied van het reservaat.

De totale rit duurt ongeveer 3 uur. De kosten bedragen €40,- p en dit is inclusief de theorie- en praktijkles op de manege, de gids en de ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering.

Waar: Cueva de los Ubeda, 160 in Almeria. Website (in Spaans)

Paardrijden in de Extremadura

De Extremadura is een regio in Spanje en ligt in het noordwesten en grenst onder andere aan Portugal en Andalusië. Twee uur rijden van de hoofdstad van Spanje vind je de regio van La Vera , hier gaan cultuur en de schoonheid heel goed samen.  Al rijdend door het platteland geniet je van de onvoorstelbare rust van het paard en de omgeving. De ritten worden georganiseerd door Ecupasil. Zij zijn gevestigd in het middengebied van La Vera. Een open ruimte op een prachtige plek.  De omgang met hun paarden is gebaseerd op ‘natuurlijk paardenhouden’. Dit betekent dat zij goed kijken naar hun paarden en hun instincten. Paarden zijn kuddedieren en bewegen het grootste deel van de dag. Daar krijgen deze paarden zoveel mogelijk de ruimte voor. Je kan er ritten maken van 1 of 2 uur of een halve dag. Ook bieden ze meerdaagse ritten aan.

Maar ze doen meer…

Ze organiseren ook reizen naar het nationaal park van Monfragüe, dit is het enige nationaal park van Extremadura. Maar ook naar de Hurdes, Jerte en andere gebieden allen ten noorden van de Extremadura. Stuk voor stuk unieke plekken om te genieten van het rijden op het platteland.

 Waar
  • Desde Cáceres y Salamanca, por la N-630 hasta Plasencia y, desde allí, por la CC-501.
  • Website Ecupasil
Paardrijden met gids in Murcia

Deze rit gaat door het geweldige natuurgebied Calblanque.

Het regionaal park Calblanque is een beschermd natuurgebied sinds 1987. Binnen dit gebied vind je prachtige zandstranden, zandbanken, dorre heuvels, kliffen en zoutvlakten allemaal van grote ecologische waarde. Dit natuurreservaat is één van de laatste ongerepte gebieden langs de Middellandse zeekust. Je vindt hier geen faciliteiten, dus ga je een keer op eigen houtje hier naar toe vergeet dan niet de picknickmand mee te nemen. Toiletten vind je er wel in het bezoekerscentrum. 

De rit door dit schitterende gebied duurt ongeveer 2,5 uur. Je wordt opgehaald in Cartagena in Murcia om vervolgens naar Calblanque wordt gebracht waar de start van de rit is. De gids spreekt en verstaat Engels. Ze hebben ritten voor ieder niveau dus geef dit door tijdens de boeking zodat hier rekening mee kan worden gehouden. Te reserveren via  muexperience.com. Facebookpagina.

Wat vind u van deze blog?
[Gemiddelde: 5]

Pin It on Pinterest

Share This