De mooiste stranden van Spanje. Daar zullen de meningen over verdeeld zijn. Het is ook maar net waar je naar zoekt natuurlijk. Zoek je puur natuur met rust en ruimte, de kust met een ruigere zee om te surfen of wil je flaneren langs de boulevard met een strand welke rustig in zee afloopt. Wij zijn op zoek gegaan naar de verschillende mooie stranden van Spanje en hopen daarmee dat er ook iets voor jou tussen zit. De mooiste stranden van Spanje volgens ons:

Andalusië

Mooiste stranden van Spanje: Playa Valdelagrana

Dit strand ligt in de gemeente El Puerto de Santa Maria. Het is een van de langste stranden in de provincie. Het strand bestaat uit twee delen. Eén deel, playa Valdelagrana heeft verschillende voorzieningen en hier vind je ook de restaurants, bars en hotels. Er is een promenade van 1400 meter. Er heerst een typische vakantiesfeer en is dan ook vooral erg levendig in de zomer door de toeristen die er naar toe gaan. Veel van de lokale bevolking zal je er dan niet vinden. Het is een groot en breed strand en daarom is er ook genoeg ruimte voor iedereen, echter wanneer je achteraan zit duurt het even voor je bij het water bent voor de nodige verkoeling. Het tweede deel is het ongerepte deel Playa Levante. Dit ligt ook aan het park Los Toruños, waarvan bekend is dat je er goed vogels kan kijken. Verder kan je hier goed kajakken, wandelen en ook rotsklimmen behoort tot de mogelijkheden. Zo zie je dat je met eén strand al meerdere kanten uit kan. Voor meer info zie Playa Valdelagrana  We gaan verder met de andere mooiste stranden van Spanje.

 

Mooiste stranden van Spanje: Playa Monsúl

Dit is zeker een van de mooiste stranden van Spanje. Dit strand ligt in het nationaal park Cabo de Gata in Almeria. Een picture perfect strand, helder water en bijzondere rotsformaties. Vanwege het kristalheldere water de perfecte locatie om te snorkelen. Het ondiepe en redelijk beschutte water maakt het een heerlijk strand ook met kinderen. Net als de meeste stranden in Cabo de Gata is nudisme toegestaan, het is op dit strand echter minder prominent aanwezig omdat het meer als familiestrand wordt beschouwd. Ondanks dat dit een van de meest favoriete stranden in Cabo de Gata is kan je hier altijd een rustig plekje vinden, het strand is zo groot. Dit strand is schitterend en dan ook een echte aanrader. Het is niet voor niets dat Playa Monsúl voor vele commercials wordt gebruikt, Ook is hier de film van Indiana Jones, the last Crusade, opgenomen. Het is het meest gefotografeerde strand van Spanje. Het is een ongerept strand en je zal er dan ook geen tentjes vinden om wat te eten of te drinken. Wanneer je zelf wat mee neem doe dit dan met respect voor de natuur en laat niets achter, zodat iedereen kan blijven genieten van dit schitterende strand.

Valencia 

Mooiste stranden van Spanje: Playa de la Concha

Een uiterst gezinsvriendelijk strand. De lengte van het strand is 850 meter. Het water is er schoon en heeft een aangename temperatuur. Er zijn faciliteiten om te (beach)volleyballen. Ook kan je er ligbedden, parasols en waterfietsen huren. Er zijn schommels en glijbanen en niet zo lang geleden is er een speeltuin gebouwd. Tijdens de zomerperiode worden hier gratis outdoor activiteiten aangeboden. Voor de volwassen tai chi en yoga en voor de kinderen leuke spelletjes en wedstrijden. Leuk toch!

Galicië, Lugo

Mooiste stranden van Spanje: Playa de las Catedrales

Een fenomeen van de natuur. De kust bestaat uit een reeks van kliffen welke gevormd zijn door de erosie van de wind en zee. Sommige van deze kliffen hebben een hoogte van meer dan 32 meter. Duizenden jaren van wind en zee hebben een groots effect gehad op deze kliffen waardoor er gangen en grotten zijn gevormd en de meest bijzondere vormen zijn ontstaan. Een indrukwekkend gezicht. Zorg er wel voor dat je er bent wanneer het eb is anders kan je al dit moois niet zien.

Playa de las Catedrales

Playa de las Catedrales

 

 

 

 

 

 

 

 

Catalonië, Girona

Mooiste stranden van Spanje: Playa de Aiguablava

Een geweldige plek voor een heerlijke dag uit. Het strand is bereikbaar met de auto maar je hebt er wel even voor nodig. De weg kronkelt zich naar beneden waar je vervolgens wel de auto goed kunt parkeren op de daarvoor bestemde parkeerplaats. De rit naar beneden is geen straf want onderweg kunt je genieten van het mooie landschap. Het strand is schitterend met fijn zand, dit in tegenstelling tot het vaak wat grovere zand in de Costa Brava. Het water is helder en turquoise blauw. Er liggen wat rotsen op de bodem van de zee, maar dit is goed te doen wanneer je voorzichtig bent met lopen. Er lopen verschillende kust paden vanwaar je kunt genieten van een adembenemend vergezicht over de Costa Brava. Er zijn een aantal restaurants welke ene uitzicht op de baai bieden. In de baai meren ook pleziervaartuigen aan.

Mooiste stranden van Spanje: Playa de Tossa de Mar

Een bijzonder strand. Zeker een kandidaat voor een van de mooiste stranden van Spanje. Bijzonder omdat een uit de vijftiende eeuw ommuurde vesting het landschap domineert, En zeg nu zelf, hoe vaak heb je op het strand gelegen met het uitzicht op een kasteel? Het is een heerlijk strand om met het gezin naar toe te gaan en grenst aan de mooie stad Tossa de Mar. Ben je nog wat meer een rustzoeker dan is dat hier ook goed mogelijk, er zijn hier ook schitterende baaien met hetzelfde kristalheldere water. Vergeet je dagje strand zeker niet te combineren met een kijkje bij het kasteel.

 

Baskenland, San Sebastian

Mooiste stranden van Spanje: Playa de la Concha

Een strand met een internationale bekendheid om haar charme en schoonheid. Het is een stadsstrand en het ligt midden in het centrum, tussen de vissershaven van San Sebastian en de Pico del Loro. Er is altijd een gezellige drukte, en er worden dan ook vele verschillende diensten aangeboden. Je kunt er verschillende sporten beoefenen, bijvoorbeeld kajakken en windsurfen. Aan de kinderen is ook gedacht, in het water vind je platforms met verschillende kleine waterattracties. Maak een heerlijke wandeling over de gezellig drukken en mooie promenade. Dit alles is combinatie met het goudgele zand, schitterende landschap, gematigde golven en de geweldige stad San Sebastian om de hoek maken het een ideaal strand waar we graag komen.

Asturias

Mooiste stranden van Spanje: Playa Xivares

Dit strand is weer zo’n mooi spel van de natuur. Het strand bestaat eigenlijk uit drie verschillende baaien, Xivares, Xivares 2 ( Peña Maria bij de moning ) en Aboño, de kleinste van de drie. Bij eb komen deze allemaal samen en vormt het een groot strand van 800 meter met mooi fijn zand. Het is dus afhankelijk van het getij hoe je het strand aantreft. Het strand van Peña Maria is toegankelijk voor nudisten. Je kunt er parkeren en er zijn toiletten en eetgelegenheid. Veel strandplezier op de mooiste stranden van Spanje !

Playa Valdelagrana

Wat vind u van deze blog?
[Gemiddelde: 0]

Pin It on Pinterest

Share This