Kajakken en snorkelen

Cabo de Gata is het grootste natuurreservaat in Almería en is van grote historische en ecologische waarde. Hoe bijzonder is het om hier een kajaktocht te maken…het kan! Wij hebben voor jou ontdekt dat hier hele mooie tochten worden georganiseerd, een beetje avontuur hoort hier uiteraard ook bij. Dit alles onder begeleiding van ervaren instructeurs. Een ervaring die het meer dan waard is om mee te maken. Wat een schitterende foto’s, verhalen en herinneringen zal je hier aan overhouden. Er worden verschillende routes aangeboden waar je je voor kan inschrijven. 

De verschillende routes duren allen rond de drie uur. Standaard onderdelen van iedere cursus zijn een basiscursus hoe je om moet gaan met de kajak, ook zal er altijd een moment worden stil gelegen om te snorkelen en te genieten van het schitterende onderwaterleven.

Alvast een paar tips om niet te vergeten

○ Zorg voor goede bescherming tegen de zon, dus smeer je goed in en draag een hoed of pet

○ Trek waterschoenen aan of schoenen welke nat mogen worden

○ Neem genoeg flesjes drinkwater mee

Alle routes zijn inclusief ervaren instructeurs, een kajak, zwemvest en voor het snorkelen een masker en snorkel. Ook krijg je een snack en uiteraard heel veel plezier.

Route Sirenes

Het strand Fabriquilla en het rif van de Sirenen

Er wordt gestart met een theoriecursus op het strand van Fabriquilla. Daarna wordt er eerst even geoefend in het water tot een ieder zijn kajak goed onder controle heeft. Dan begint het avontuur en vertrekken jullie naar de Cabo De Gata. De eerste stop is bij de oude zoutmijnen. Vervolgens gaan jullie door naar de Kaap van Gata, hier zie je de bijzondere schatten van het natuurreservaat als nepkoraal en andere ongewervelde dieren. Jullie gaan een grot in en zullen nog door het rif varen, de voormalige woonplaats van de monniksrob. Jullie keren terug naar het Strand van Corralete, binnen het zeereservaat, om te snorkelen en al jullie ervaringen te bespreken. De groep zal nu terugkeren naar Fabriquila.

Route Cliff

Strand van San José naar Cala del Tomate

Na een theoretische cursus op het strand in San José wordt er eerst even geoefend in het water tot een ieder zijn kajak goed onder controle heeft. Dan begint het en vertrekken jullie naar Cala Higuera. De eerste stop die gemaakt wordt is bij de natuurlijke zwembaden bij de Cueva ( grot ) del tabaco en vaar je door de klif. Aangekomen bij het paradijs van Cala Higuera maken jullie een stop om te snorkelen. Na het nemen van deze frisse duik gaan jullie verder naar de kliffen van dit gebied en zullen jullie een grot gaan bekijken. De hele route blijven jullie de verschillende (on) toegankelijke baaien verkennen en zo ook de verblijfplaats van de aalscholvers en de meeuwen van Tomato Creek. Hier kunnen jullie ook de vulkanische koepel De Los Frailes bewonderen. De terugtocht wordt nu ingezet en onderweg kan je blijven genieten van al het moois dat dit natuurreservaat te bieden heeft.

Route van de piraten

Las Negras te Playazo en de punt van Polacra

De start is van Crow Creek naast de camping. Daarna wordt er eerst even geoefend in het water tot een ieder zijn kajak goed onder controle heeft. De eerste stop die we maken in de grot van duiven, een voormalig toevluchtsoord voor piraten en smokkelaars welke je zal verrassen met zijn omvang. Jullie varen verder langs de witte kliffen en oude riffen rond de vulkanen tot jullie bij de Playazo zijn aangekomen. In deze baai varen jullie verder om vervolgens omringt te zijn door de vulkanische rotsen van La Polacra, welke wel rond de 100 meter hoog zijn. Op de terugweg gaan jullie nog langs verschillende grotten.

Excursies in Agua Amarga

Agua Amarga aan het uiteinde van het punt De la media Naranja 

Ook hier wordt wederom gestart met een theoretische cursus op het strand waarna er geoefend zal worden in het water tot een ieder zijn kajak goed onder controle heeft. Jullie verlaten nu de baai van Agua Amarga waarna jullie de oude mineralen en de ontoegankelijke baaien van wit zand gaan ontdekken. Jullie gaan nu verder tot de turquoise wateren van de baai waar de tong leeft. Jullie blijven aan de goede helft en zullen vervolgens aan de terugtocht beginnen.

 

 

Agua Amarga naar Cala del Plomo

Op deze route gaan jullie twee van de karakteristieke baaien van het natuurreservaat gaan ontdekken. Na het verlaten van het strand van Agua Amarga varen jullie naar Creek Amid omringd door bijzondere formaties, veroorzaakt door zee-erosie en wind. Jullie blijven varen langs de kliffen naar Lead Creek, waar jullie stoppen om te rusten en te snorkelen. Jullie bereiken vervolgens de kreek brug, van nature gevormd van basalt met een mooie boog die de twee baaien met elkaar verbindt. Hierna zetten jullie de terugtocht in naar de baai van Agua Amarga.

waar: Toyo Aventura, Carretera Cueva de los Ubeda, 160 . Of kijk op de Website.
Wat vind u van deze blog?
[Gemiddelde: 5]

Pin It on Pinterest

Share This