Hoe maak ik echte Spaanse tapas. Elke week een nieuw authentiek Spaanse tapa. Wat we nu niet willen, is de kant en klare voorgefabriceerde Tapas uit de supermarkt. Waar volgens ons de smaak voor 80%  met smaakversterkers is gemaakt. We zijn op zoek gegaan naar de echte Spaanse Tapas gerechten zonder poespas, maar met als het goed is 100% pure smaak. We zoeken elke week een een tapas die door de Spanjaarden zelf op handen gedragen worden. Degene die je likkebaardend aan het maken bent.

In deze blog elke week een nieuwe tapa volgens het authentieke Spaanse recept.

 

Gambas al ajillo

Verse garnalen gekookt in olijfolie met knoflook en Spaanse peper in een cazuela, een kleine, ondiepe aardewerk braadpan; de garnalen gaar zijn zo kort mogelijk en geserveerd knetterend warm met een houten vork zodat je niet je tong verbrand. Dit is een luxe tapa een specialiteit van de grote steden zoals Barcelona, ​​Sevilla, Madrid  de steden waar de mensen het zich kunnen veroorloven. Deze tapa is ook wel bekend als gamba’s pil-pil, een verwijzing naar de borrelend geluid die garnalen maken als de olie opwarmt.

Wat gaat er in?

Ingrediënten:
2 pond rauwe middelgrote garnalen
1/2 theelepel zout
3 eetlepels boter
1/3 kopje olijfolie
3 teentjes knoflook grof gehakt

1/4 theelepel gedroogde chili vlokken
1/2 theelepel paprikapoeder

Hoe maak ik het klaar?

Pel de garnalen maar hou het uiteinde van de staart intact. Meng de garnalen met het zout in een grote kom dek het af en koel ongeveer 30 minuten.

Verhit de boter en olie samen in een vuurvaste schotel op een middelhoog vuur. Wanneer de boter en olie schuimen voeg dan de knoflook en peper toe en bak al roerend gedurende 1 minuut of tot ze goudbruin zijn. Voeg de garnalen toe en bak deze 3-6 minuten of tot ze krullen en van kleur veranderen. Bestrooi met paprikapoeder en serveer het sissend heet met brood die je kunt onderdompelden.

Wat vind u van deze blog?
[Gemiddelde: 5]

Pin It on Pinterest

Share This